Händer i Umeå

Under Sum-Sim-helgen, den 6-8 december, i Umeå är förstås själva simtävlingen den viktigaste aktivitet på den lediga tiden mellan tävlingpassen (se grenordningen för tidsplan) finns det mer att se och göra för den aktive.

Gammlia julmarknad

När: Lördag 7 december och söndag 8 december klockan 11–16.
Var: Västerbottens museum, Gammlia.

Under Sum-Sim-helgen arrangeras den årliga julmarknaden på Gammlia friluftsområden intill Västerbottens museum, en trevlig, trivsam och traditionell julmarknad. Marknaden är välbesökt och omtyckt. Många handlare kan ta kort och/eller Swish men inte alla så kontanter rekommenderas också.

Västerbottens museum och Gammlia ligger endast 20 minuters promenad från Navet, perfekt vinterpromenad för den som vill sträcka på benen efter några timmar i simhallen.

Det går även utmärkt att ta tvåans buss från Vasaplan (Läge R, alldeles intill Navet) till hållplats Gammlia, det är endast 4 minuters restid!  Bussbiljett köpes billigast i förväg genom Ultras app men det går även bra att betala enkelbiljetter med kort direkt i bussen (ej kontanter).

Undvik bil till Gammlia julmarknad, det är begränsat med parkeringsplatser och det brukar ofta råda ett lätt trafikkaos på vägen till dessa.

Julmarknad på Rådhustorget

När: Lördag 7 december klockan 12-15.
Var: Rådhustorget, centrala Umeå.

Den 7 december fyller vi Rådhustorget med fantastiska UF-företagare för en julmarknad där de får möjligheten att visa upp och sälja sin produkter och tjänster. Som glasyren på pepparkakan kommer också mellan 250-300 taggade tomtar dyka upp för årets upplaga av Santa Run.

Santa Run

När: Lördag 7 december klockan 14.00.
Var: Rådhustorget, centrala Umeå.

7 december 2019 arrangeras Santa Run för femte gången i Umeå. Loppet är ett ”Fun Run” på ca 4 km (kortare för barn) som gås, joggas eller springs helt utan hets och stress – vi har kul och bjuder på oss själva – alla utklädda till tomtar! Alla som deltar får julfika efter målgång.

I Santa Run förekommer därför ingen tidtagning eller resultatlista. Vi delar inte heller ut några priser till de som är först över mållinjen, men däremot finns fina priser till de tre personer som är bäst utklädda.

Läs mer och anmäl dig på http://www.santarun.se. Där kan du även för smidighetens skulle även köpa en tomtedräkt som du hämtar ut innan loppet.